Qui Som

Orgull Esplugui o bé “OE!” és el Col·lectiu LGTBIQ+ de l’Espluga de Francolí i de la Conca de Barberà que pretén visibilitzar i celebrar totes les formes d’estimar en el món rural. Un col·lectiu divers sense esquemes ni barreres que neix amb la intenció de dur a terme petites accions amb periodicitat anual que siguin un punt d’obertura a la diversitat i pluralitat per les persones de la nostra comarca.

 

El primer acte oficial del col·lectiu se celebrarà aquest estiu amb el primer “ORGULL ESPLUGUÍ”, els actes arrencaran el 27 de juny i acabaran l’3 de juliol de 2022.

 

Sortim del perxe amb Orgull Espluguí!

Per què un orgull a la Conca?

Ens movilitzem, perquè tot i els avançaments aconseguits en els últims 40 anys a Catalunya, la igualtat real no ha arribat a tots els pobles per igual.

Volem visibilitzar l’amor lliure per tal que l’anomenat “exili LGTBI” a la capital no sigui una necessitat a la pre i postadolescència, sinó una elecció voluntària.

Volem normalitzar que persones LGTBI es puguin fer mostres d’afecte als carrers de la Conca sense por a possibles represalies.

Volem enorgullir la riquesa i varietat de cossos i la pertinença a qualsevol identitat de gènere.

Avui més que mai, amor rural i lliure!